Magyar konyha - Receptek - Édességek

   

Almás-vaníliás szelet
Hozzávalók: 1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 1/2 margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz. A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Bazsalikomos-csokis túróhab
Hozzávalók: A túróhabhoz: 4 db tojás sárgája 6 dkg tejszín 2 evőkanál narancslikőr 1/2 citrom reszelt héja 50 dkg túró 4 db tojás fehérje 5 dkg porcukor 1/2 citrom leve 10 g zselatin (1 zacskó) A bazsalikomhabhoz: 10 dkg fehércsokoládé 6 dkg tejszín 3 dkg fenyőmag 10-12 db mentalevél 12 g friss bazsalikom levél (kb.
Birsalma sajt
A birsalmasajt sárgásbarna színű, áttetsző, késsel jól szelhető, tömör állományú gyümölcskocsonya. Felülete száraz tapintású. Megszilárdulás előtt gyakran durvára vágott dióval szórják be, esetleg bele is keverik. Ez nem csak díszíti, de ízletesebbé és táplálóbbá is teszi. Esetleg egyéb, harmonizáló fűszerrel (citrom- vagy narancshéj, vanília, szegfűszeg, fahéj) is aromásítható.
Birsalmából zselés cukor
Esténként finom csemege lehet nekünk, vagy igazi meglepetés, ajándék, ajándékkísérő lehet szeretteinknek ünnepi alkalmakkor bolti desszert helyett. Négyzetre vágott, színes tüll batyukba kötve vagy apró, színes papírral bélelt süteményes dobozokban hetekig eláll. A recept hozzávalói (14 személyre) 2.5 kg birsalma 3 kg kristálycukor (kb.
Bolond körte
Hozzávalók: 5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál méz, 2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió, 1 evőkanál kukoricaliszt egy evőkanálnyi vízben elkeverve, 1 dl zsírszegény tejföl. A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba.
Búzacsírás kekszgolyó
10 dkg háztartási keksz 4 evőkanálnyi búzacsira 1 dl tej 1 evőkanál kakaópor 3 evőkanál kókuszreszelék 4 teáskanál méz vagy cukor sütőrum A kekszet daráld le, keverd hozzá a kakaóport, a szárazon megpirított búzacsírát, majd a tejet. A masszát ízesítsd mézzel vagy porcukorral, valamint egy kis rummal.
Citromtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók: 10 dkg háztartási keksz, 5 dkg margarin, 4 zselatinlap, 20 dkg tejszínkrémsajt, 2 dl tejszín, 3 ek. porcukor, 2 citrom. A kekszet apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5percre a mélyhűtőbe tesszük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk.
Császárfánk (ischl-i fánk)
25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag sütőport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott őrölt mandulát, 1 csomag vanillincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá. Vékonyra nyújtjuk, és kis pohárral kiszakítjuk. Sütés után a kihűlt korongocskákból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk s gőzön olvasztott főzőcsokoládéval leöntve vonjuk be.
Császármorzsa (smarni)
A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Hozzávalók (2 adaghoz): 100 g búzadara, 7 g finomliszt, 250 ml tej, 1 teáskanál vanília eszencia, 3 db tojássárgája, 3 db tojásfehérje, 100 g kristálycukor, 50.5 db citrom reszelt héja.
Csokipudinggal töltött fánk
Hozzávalók A tésztához: 4 dkg élesztő 1,5 dl langyos tej 10 dkg cukor 50 dkg liszt csipet só 1 citrom reszelt héja 2 tojás 7,5 dkg puha vaj     A töltelékhez: 1 csomag csokis pudingpor /főzős/ 3 evőkanál cukor 4 dl tej   A sütéshez: 1 liter olaj   A mázhoz: 1 tábla étcsokis tortabevonó 1 evőkanál étolaj           Elkészítés   1.

70 cikk | 1 / 7 oldal