Magyar konyha - Receptek - Édességek

   

Csokis praliné
Hozzávalók: 20 dkg csokoládé 20 dkg vaj 16 dkg porcukor 1 csésze erős kávé 1 csomag vaníliás cukor A díszítéshez: tortadara Elkészítés: A csokoládét összetörjük, és vízfürdőn összeolvasztjuk a kávéval. Ha már teljesen sima, adjuk hozzá a habosra kevert vajat, a cukrot és a vaníliát, közben állandóan keverjük. Megtöltjük a keverékkel a sütőpapírral bélelt formát.
Csokiszalámi
Hozzávalók: 20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió. Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad.
Csokitorta
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 12 dkg. porcukor 12 dkg.
Csokoládé kocka
Hozzávalók: 50 dkg cukor, 2 ek. kakaó, 25 dkg margarin, 1 csomag mazsola, 50 dkg darált keksz, kevés durvára vágott dió. A cukrot 2 dl v1zzel forrástól számítva 7 percig főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a kakaót, a margarint, a mazsolát, a diót és a darált kekszet. Egy tepsibe zsírpapírt teszünk és belesimítjuk a masszát.
Csokoládé mousse
Hozzávalók: 3 db tojás 10 dkg tejcsokoládé 10 dkg étcsokoládé 4 evőkanál cukor 2 dl habtejszín A díszítéshez: tejszínhab csokoládéreszelék gyümölcs Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáit 2 kanál cukorral habosra, a fehérjéket pedig a maradék cukorral kemény habbá verjük.
Csokoládéba mártott szárított gyümölcsök
A recept hozzávalói (4 személyre)   6 dkg jó minőségű étcsokoládé 20 dkg aszalt sárgabarack 20 dkg aszalt mangó 2 evőkanál apróra vágott pisztácia   Elkészítés A csokoládét egy edényben vízgőz fölött felolvasztjuk.
Csokoládéparfé
Hozzávalók: 12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 tojássárgája, 1/4 rúd vanília, 12 dkg porcukor. A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá verek. 2 dl tejszínből a 3 tojássárgájával, a reszelt csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgőz fölött krémet készítek. A kihűlt krémmel lazán összekeverem a tejszínhabot.
Csokoládés almakarikák
Hozzávalók: 2 szép alma (vagy kemény körte), 2 dkg vaj (vagy margarin), 5 dkg keserű (ét) csokoládé, 1/2 citrom leve, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só. Az almát megmossuk, és kiszúróval eltávolítjuk a csumáját. Héjastól ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A citromlevet elkeverjük a cukorral, a sóval, valamint 1/2 dl vízzel, és kis lángon feloldjuk benne a cukrot.
Csöröge- vagy forgácsfánk
Hozzávalók: 30 dkg liszt,  5 evőkanál vaj,  4 evőkanál porcukor,  5 tojássárgája,  3 dl tejföl,  0,5 dl rum,  1 mokkáskanál só,  a sütéshez: 50 dkg zsír. A megszitált liszttel a vajat gyúródeszkán elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és 30 percig pihentetjük.
Erdeigyümölcsös - tofukrémes turmix
Zsírszegény, magas rosttartalmú ital a nap bármely szakára. A bogyós gyümölcsök magas C-vitamin tartalma erősíti a szervezet védekezőképességét, a rostok pedig órák hosszan teltségérzetet biztosítanak.

70 cikk | 2 / 7 oldal