Jeges málnahab pisztáciás keksszel


Jeges málnahab pisztáciás keksszel

Finom és látványos: pisztáciás keksszel tálalva és mentás cukorsziruppal díszítve tökéletes desszert lehet egy ünnepi vacsorán is. Pezsgőt ajánlok mellé.

Elkészítési idő: 45 perc + 120 perc hűtés

Hozzávalók (kb 4 adaghoz)

  • A málnahabhoz:
  • 15 ml fehérbor
  • 80 g porcukor
  • 2 db tojássárga
  • 75 g felaprított fehér csokoládé
  • 150 g mascarpone
  • 200 g fagyasztott málna
  • 100 ml tejszín

A pisztáciás kekszhez:

  • 25 g vaj
  • 1 db tojásfehérje
  • 20 g liszt
  • 20 g felaprított pisztácia
  • 35 g porcukor

A díszítéshez:

  • 100 ml víz
  • 110 g cukor
  • 1 csokor friss mentanövény

Elkészítés

  1. Öntsük a bort, porcukrot és a 2 tojássárgáját egy hőálló tálba. Gőz fölött habverővel keverjük sűrű krémmé.
  2. Adjuk hozzá a felaprított csokoládét, és hagyjuk felolvadni a meleg krémben.
  3. Keverjük bele a mascarpone sajtot, és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.
  4. A kiolvasztott málnát pürésítsük botmixerrel, majd passzírozzuk át egy szűrőn.
  5. A málnapépet keverjük a sajtos masszába.
  6. A tejszínt verjük fel (de ne kemény habbá!), és keverjük a málnás-sajtos krémhez.
  7. Készítsünk elő négy nagy muffin formát. Kanalazzuk bele a krémet, majd tegyük egy üvegedénybe, és fedjük le folpackkal.
  8. Fagyasszuk legalább 2 órán át mielőtt tálaljuk.
  9. A pisztáciás kekszhez olvasszuk fel a vajat, majd keverjük simára a porcukorral, tojásfehérjével és lisztel. Ütőpapírral bélelt tepsire húzzunk kb. 15 cm hosszú és 1 cm széles csíkokat. Szórjuk rá a felaprított pisztáciát.
  10. 160 C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig. Pár percig pihentessük a sütőlemezen mielőtt leszedjük, mert melegen törékeny.
  11. A díszítéshez a cukorból és a vízből főzzünk cukorszirupot. Ehhez közepes lángon oldjuk fel a cukrot a vízben, majd forraljuk pár percig. A kihűlt szirupot öntsük turmixgépbe, adjuk hozzá a megmosott mentalevélkéket, és turmixoljuk össze.
  12. Tálalás előtt a fagyos málnahabot borítsuk ki a papírformából egy desszertes tányérra. A tányért díszítsük mentás cukorsziruppal és mentalevélkékkel. Szórjunk rá aprított pisztáciát. Kínáljuk pisztáciás keksszel.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,153 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Házi Raffaello Következő cikk: Jeges mogyoróvajas-banános cheesecake


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: