Egy teljesen egyszerű és gyors desszert, amivel akár váratlanul beeső vendégeket is meg lehet kínálni.
Az alap valamiféle keksz, akármi jó, ami van otthon. Lehet dúsítani dióval, mogyoróval, mandulával. Az aprítógép rendkívül hasznos segítség, de egy zacskó és egy húsklopfoló segítségével is jó eredményeket érhetünk el. A cél inkább egy nagyobb szemű, morzsás állapot elérése, nem a teljesen apró szemű daráléké. Nálam most nemisbéka igen addiktív diós-mogyorós-csokis szeletének maradéka volt.
Erre jött a mascarpone krém, amihez egy 250 grammos doboznyit (persze az újonnan felfedezett, isteni Santa Lucia-ból) kevertem ki egy kevés joghurttal, 3-4 evőkanál nádcukorral és némi vaníliaőrleménnyel.
A tetejére pedig az epret egyszerűen leturmixoltam egy kevés nádcukorral és néhány levél mentával. A kekszet és a krémet 4 pohárba osztottam, majd az eperrel nyakon öntöttem.
Forrás:
www.sajtkukac.hu