Gyors csokoládéhab


Gyors csokoládéhab

Hozzávalók (2 nagyobb, vagy 3 kisebb adag):

  • 75 g pillecukor
  • 25 g vaj
  • 125 g étcsokoládé
  • 30 ml forró víz
  • 200 ml behűtött tejszín
  • 1 vaníliarúd

Elkészítése:

A csokoládét, a vajat, a vanília kikapart belsejét és a pillecukrot lábosba tettem, a vizet ráöntöttem és nagyon pici lángon összeolvasztottam. Óvatosabbak (és türelmesebbek) csinálhatják gőz fölött is.

A hideg tejszínből kemény habot vertem, majd óvatosan a kihűlt csokikrémhez forgattam.

Két pohárba osztottam és picit behűtöttem. Nem érte meg a másnapot.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,279 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Gundel-palacsinta Következő cikk: Gyors poharas desszert eperrel


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: