Magyar konyha - Receptek - Édességek

   

Forgácsfánk
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg finomliszt, 3 tojássárga, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál rum, 1 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj a sütéshez, A tetejére: 1 tasak vaníliás cukor; A tálaláshoz: 2 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 evőkanál rum.
Forró csokoládé
Az édességek édessége. A csokoládérajongók egyik nagy kedvence a forró csoki. Egy téli estén nem sok jobb dolog van ennél. Vaníliarúddal vaníliásra, őrölt chilivel chilisre bolondítható.
Gesztenyepüré
Hozzávalók: 30 dkg főtt gesztenye, héjától megtisztítva 6,5 dkg kristálycukor 0,5 dl víz 1 rúd vanília vagy 3 kávéskanál vaníliakivonat opcionálisan: 1 evőkanál rum A díszítéshez: 2 dl habtejszín 2 kávéskanál porcukor opcionálisan: 8 szem málna vagy meggybefőtt Elkészítés: Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye.
Gundel-palacsinta
Hozzávalók: Palacsinta: 2 tojás, 1 csésze liszt, 1 csésze tej, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/3 csésze szódavíz, csipetnyi só, 1 csésze napraforgóolaj, a sütéshez Diótöltelék: 1 csésze tejszín, 4 evőkanál rum, 100 g kristálycukor, 125 g őrölt dió, 125 g durvára darált dió, 50 g mazsola, 1 púpozott evőkanál őrölt fahéj Csokoládémárt...
Gyors csokoládéhab
Hozzávalók (2 nagyobb, vagy 3 kisebb adag): 75 g pillecukor 25 g vaj 125 g étcsokoládé 30 ml forró víz 200 ml behűtött tejszín 1 vaníliarúd Elkészítése: A csokoládét, a vajat, a vanília kikapart belsejét és a pillecukrot lábosba tettem, a vizet ráöntöttem és nagyon pici lángon összeolvasztottam. Óvatosabbak (és türelmesebbek) csinálhatják gőz fölött is.
Gyors poharas desszert eperrel
Egy teljesen egyszerű és gyors desszert, amivel akár váratlanul beeső vendégeket is meg lehet kínálni. Az alap valamiféle keksz, akármi jó, ami van otthon. Lehet dúsítani dióval, mogyoróval, mandulával. Az aprítógép rendkívül hasznos segítség, de egy zacskó és egy húsklopfoló segítségével is jó eredményeket érhetünk el.
Gyümölcskrém formában
Hozzávalók: 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, 2 evőkanál méz vagy édesítő, 2 darab kiwi, 1 dl tej, 1 evőkanál zselatinpor, 1 teáskanál reszelt citromhéj. A tejszínt kemény habbá verjük, és a hűtőszekrénybe tesszük. A kiwit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.  Négy karikát félreteszünk, a többit villával összetörjük.
Halva
Hozzávalók: 25 dkg búzadara, 1 vizespohár (200 ml) olívaolaj, 1 csésze tört vagy apróra vágott dió, Szirup: 4 pohár víz, 2 pohár cukor, 1 darabka fahéj. Elkészítés: Szirup: 4 pohár vizet összefőzünk 2 pohár cukorral és egy darabka fahéjjal.  Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihűlni.
Házi csoki
Házi csoki   Hozzávalók: 40 dkg porcukor, szitált 2 tojás 2 cent rum 30 dkg vaj 10 dkg mazsola 10 dkg kakaó (jó minõségûbõl elég 5 dkg) 27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros) 15 dkg darált háztartási keksz 10 dkg darált dió (vagy mogyoró) 2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok)  Elkészítése: A porcukrot a tojással és a rummal...
Házi Nutella
Lehet kenyérre, palacsintába kenni, kekszbe tölteni, kis mascarponéval krémet keverni belőle, vagy csak úgy magában elnyalogatni! Hozzávalók: 200 g törökmogyoró 190 g porcukor 1/3 bögre nyers, cukrozatlan kakaó (Valhrona) 1 vaníliarúd kikapart belseje csipet só 3-4 ek mogyoróolaj (vagy más semleges ízű növényi olaj) Elkészítése: A sütőt előmelegítettem 190 ºC-ra.

70 cikk | 3 / 7 oldal