Császármorzsa (smarni)


Császármorzsa (smarni)

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret.

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 100 g búzadara,
  • 7 g finomliszt,
  • 250 ml tej,
  • 1 teáskanál vanília eszencia,
  • 3 db tojássárgája,
  • 3 db tojásfehérje,
  • 100 g kristálycukor,
  • 50.5 db citrom reszelt héja.

A sütéshez:

  • 50 g vaj

A díszítéshez:

  • porcukor vagy baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.

Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.

A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.

A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet!

Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!

A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 4,063 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Császárfánk (ischl-i fánk) Következő cikk: Csokipudinggal töltött fánk


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: