Finom és látványos: pisztáciás keksszel tálalva és mentás cukorsziruppal díszítve tökéletes desszert lehet egy ünnepi vacsorán is. Pezsgőt ajánlok mellé.
Hozzávalók:
10 db Zabfalatok keksz (vagy bármi más ‘digestive’ jellegű)
50 g vaj
3 banán (ebből egy a díszítéshez kell)
1,5 dl tejszín
400 g sajtkrém (én most Philadelphia helyett tesco sajátmárkásat használtam és jó volt)
120 g porcukor
230 g mogyoróvaj (crunchy – azaz darabos)
Elkészítése:
A kekszet és a puha vajat az aprítógépben addig forgattam, míg nagyjából ös...
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált háztartási keksz
4 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 dl tej
1 db rumaroma
1 tábla csoki a tetejére (10 dkg)
Elkészítés
A kekszet beleöntjük egy tálba, és összekeverjük a kakaóporral. Egy lábasba beletesszük a margarint, a cukrot és a tejet. Lassú tűzön addig főzzük, míg a margarin és a cukor el nem olvad.
Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz
20 dkg cukor
12 dkg margarin
1 ek porkakaó
1 egész tojás
Összekeverem a cukrot, a tojást, a kakaót és a margarint.
Felforralom. Közben a kekszet kis darabokra töröm. Ha felforrt, belerakom az összetört kekszet. Őzgerinc formába öntöm, kihűlés után felszeletelve tálalom.
Ez a kókuszgolyó nagyon hasonlít az étlapon szereplő túrógolyóhoz. Ezt a másikat ugyanolyan méretűre kell készíteni, mint a túrógolyót, és mivel ez barna a másik pedig fehér, ha vegyesen tálaljuk, akkor nem csak finom, hanem esztétikus is, látványnak sem utolsó. Azonkívül, ha két sütiből egyet-egyet egymás után megeszel, nagyon különleges íze lesz.
Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor
0,5 l tej
4 dkg vaj
Elkészítése:
1. A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni.
Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.
Hozzávalók (4 személyre):
1,5 liter tej,
6 tojás,
15 dkg cukor,
liszt,
vanília,
só.
A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre.