Magyar konyha - Receptek - Édességek

   

Házi Raffaello
Hozzávalók: 25 dkg vaj 25 dkg porcukor egy kókusz aroma (10 ml) 25 dkg zsíros tejpor 1 csomag vaníliás cukor 300g kókuszreszelék 1/2 deciliter víz 25 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg porcukrot és egy kókusz aromát, azzal újból habosra keverjük, majd 25 dkg zsíros tejpor, 1 csomag vaníliás cukor, és 200g kókuszreszelék keverékét keverjük bele.
Jeges málnahab pisztáciás keksszel
Finom és látványos: pisztáciás keksszel tálalva és mentás cukorsziruppal díszítve tökéletes desszert lehet egy ünnepi vacsorán is. Pezsgőt ajánlok mellé.
Jeges mogyoróvajas-banános cheesecake
Hozzávalók: 10 db Zabfalatok keksz (vagy bármi más ‘digestive’ jellegű) 50 g vaj 3 banán (ebből egy a díszítéshez kell) 1,5 dl tejszín 400 g sajtkrém (én most Philadelphia helyett tesco sajátmárkásat használtam és jó volt) 120 g porcukor 230 g mogyoróvaj (crunchy – azaz darabos) Elkészítése: A kekszet és a puha vajat az aprítógépben addig forgattam, míg nagyjából ös...
Kakaós rumos szelet (Sport szelet)
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált háztartási keksz 4 evőkanál kakaópor 25 dkg margarin 20 dkg cukor 2 dl tej 1 db rumaroma 1 tábla csoki a tetejére (10 dkg) Elkészítés A kekszet beleöntjük egy tálba, és összekeverjük a kakaóporral. Egy lábasba beletesszük a margarint, a cukrot és a tejet. Lassú tűzön addig főzzük, míg a margarin és a cukor el nem olvad.
Kávés csokoládé mousse balzsamos eperraguval
Hozzávalók: 15 dkg étcsokoládé (lehetőség szerint 70% kakaótartalmú) 4 egész tojás, szétválasztva + 2 tojásfehérje 4-6 evőkanál habtejszín (hűtött) 4 evőkanál feketekávé 2 csomag vaníliás cukor vagy kevés cukor + 1/2 vaníliarúd kikapart belseje fél dl balzsamecet 2 evőkanál cukor 0,5 dl száraz vörösbor 15 dkg eper Elkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat.
Kekszes süti
Hozzávalók: 1 csomag háztartási keksz 20 dkg cukor 12 dkg margarin 1 ek porkakaó 1 egész tojás Összekeverem a cukrot, a tojást, a kakaót és a margarint. Felforralom. Közben a kekszet kis darabokra töröm. Ha felforrt, belerakom az összetört kekszet. Őzgerinc formába öntöm, kihűlés után felszeletelve tálalom.
Kókuszgolyó
Ez a kókuszgolyó nagyon hasonlít az étlapon szereplő túrógolyóhoz. Ezt a másikat ugyanolyan méretűre kell készíteni, mint a túrógolyót, és mivel ez barna a másik pedig fehér, ha vegyesen tálaljuk, akkor nem csak finom, hanem esztétikus is, látványnak sem utolsó. Azonkívül, ha két sütiből egyet-egyet egymás után megeszel, nagyon különleges íze lesz.
Kókusztekercs
Hozzávalók: 30 dkg keksz darálva 10 dkg vaj 25 dkg porcukor 10 dkg kókuszreszelék 2 evőkanál kakaópor (nem nes!) tej 0,5 dl rum Elkészítés: A darált kekszet 10 dkg cukorral, kakaóporral, rummal és annyi tejjel, hogy kemény, gyúrható, formázható masszát kapjunk, jól összedolgozzuk.
Krówka - omlós vajkaramella házilag
Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor 0,5 l tej 4 dkg vaj Elkészítése: 1. A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.
Madártej
Hozzávalók (4 személyre): 1,5 liter tej, 6 tojás, 15 dkg cukor, liszt, vanília, só. A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre.

70 cikk | 4 / 7 oldal