Meggyes-habos szelet


Meggyes-habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 egész tojás
  • 6 kanál víz
  • 30 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kanál kakaó

A krémhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 kanál liszt
  • 25 dkg
  • 3 dl tej
  • A tetejére:
  • 4 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • meggy
  • csokimáz

Elkészítés:

A 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk lassanként a vizet, majd a 6 tojás sárgáját, végül a sütőporos, kakaós lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük.

A krémhez a 4 tojás sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, a 4 kanál liszttel és a forró tejhez öntjük, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és jó habosra keverjük, majd a tészta tetejére kenjük, megszórjuk meggyel.

A 4 tojásfehérjét porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a meggyre kenjük. Erre vagy csokimázat, vagy csokoládédarát teszünk. Meggyszemekkel díszítjük.

Forrás

 


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. január 4. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,391 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Marcipános kocka Következő cikk: Meggyes-mákos rakott palacsinta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: