Csokitorta


Csokitorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg. porcukor
  • 12 dkg. liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

a krémhez:

  • 4 dl tejszín
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj

a tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral keverd habosra! Apránként adagold hozzá a kakaóval elkevert lisztet! Majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd bele!

Sütőpapírral kibélelt, kikent tortaformába simítsd bele a masszát! Tedd előmelegített sütőbe és 180 fokon süsd meg!

A krémhez a tejszín felét lassan főzd fel a cukorral és a beletördelt csokoládéval! Amikor kihűlt, tedd hozzá a vaníliás cukrot, add hozzá a habosra kevert vajat!

Majd a többi tejszínből vert habot is forgasd bele! A tésztakorongot vágd három lapba, kettőt kenj meg krémmel és illeszd össze őket! (A krémből tegyél félre kicsit díszítésre!) A tortabevonót gőz felett 1 evőkanál olaj hozzáadásával olvaszd meg és hosszú pengéjű késsel simítsd a torta tetejére! Amikor a csokoládé megdermed, a félretett krémmel cifrázd ki a tetejét! A krémet gazdagíthatod meggybefőttel vagy rumos mazsolával is.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. március 6. Szerkesztette: Pintér Lászlóné Erzsi
Nézettség: 1,747 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Csokiszalámi Következő cikk: Csokoládé kocka


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: