Magyar konyha - Receptek - Édességek

   

Málnahab desszert (videó)
Málnahab desszertet készítünk, amit nyáron és télen is elkészíthetünk. Télen mirelit málnát használhatunk, nyáron pedig friss málnát. Hozzávalók 30 dkg málna 3 db tojás 1/4 kg cukor Elkészítése: Öntsük a málnára a tojásfehérjét, majd szórjuk rá a cukrot. Verjük fel robotgéppel addig, amíg tömör habot nem kapunk.
Mandulás Raffaello
Hozzávalók 40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros) 1 kocka Rama 20 dkg kókuszreszelék 35 dkg cukor 1,5 dl víz 40-60 szem mandula + kókuszreszelék a forgatáshoz Elkészítés A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk.
Marcipán golyók
Hozzávalók: 7 dkg búzadara 3 evőkanál tej 6 dkg vaj 25 dkg porcukor 10 dkg darált háztartási keksz 2 mokkáskanál keserű mandula roma 2-3 evőkanál keserű kakaópor a bevonásához A búzadarát leforrázzuk a 3 ek. tejjel, ha kihűlt, a vajjal, porcukorral, a keksz örleménnyel és az aromával jól összedolgozzuk.
Marcipános kocka
Hozzávalók: ½ kg darált keksz 9 evőkanál forró tej 30 dkg porcukor 25 dkg puha margarin vagy vaj 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg darált dió ½ rum aroma 3-4 dkg kakaó 1 mandula aroma Máz: 10 dkg vaj 10 dkg cukor 2 evőkanál kakaó 1 evőkanál tej Elkészítés: A kekszet összegyúrjuk a tejjel, a porcukorral, a puha vajjal és a vaníliás cukorral.
Meggyes-habos szelet
Hozzávalók: A tésztához: 6 egész tojás 6 kanál víz 30 dkg kristálycukor 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 kanál kakaó A krémhez: 4 tojás sárgája 25 dkg kristálycukor 4 kanál liszt 25 dkg 3 dl tej A tetejére: 4 tojás fehérje 25 dkg porcukor meggy csokimáz Elkészítés: A 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk lassanként a vizet, majd a...
Meggyes-mákos rakott palacsinta
Hozzávalók: palacsinta magozott meggy (lehet konzerv is) cukorral megszórva darált mák csokoládé vaj Elkészítés: Palacsintát sütünk a szokásos módon. A cukrozott meggyhez ízlés szerint mákot teszek, és egy tűzálló tál alját kivajazom. Az aljára palacsintát teszek, majd rá a tölteléket, és addig folytatom, amíg megtelik a tál. Palacsinta legyen legfelül.
Moszkauer
A moszkauer egy igen közkedvelt édes teasütemény. Elkészítése roppant egyszerű, és gyors.
Nápolyi szelet
Hozzávalók 1cs. ostya tortalap (6db 37x13cm-es lap),  2db tojás,  20dkg Rama margarin,  20dkg darált dió,  2 evőkanál kakaópor,  20dkg kristály cukor Elkészités: Összekeverjük a cukrot, a tojásokat és a kakaóport, azután lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felfőzzük míg a cukor olvadni kezd, majd a margarint is hozzáadjuk és felolvasztjuk.
Őszibarackos gyümölcsrizs csokipudinggal
Hozzávalók: 2 dl rizs 1 l tej 5 dkg vaj 1 üveg őszibarackbefőtt 1 kávéskanál ánizsmag 1 kiskanál őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja 10 kiskanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős) 1 csomag étcsokis pudingpor (főzős) A díszítéshez: tortadara jégcukor Elkészítés: Egy edényben a leírásnak megfelelően elkészítem az étcsokis puding...
Palacsinta (egyszerű alaptészta)
Hozzávalók (2-8 személyre): 25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, 1 evőkanál porcukor, olaj vagy zsír, szódavíz, só. A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj.

70 cikk | 5 / 7 oldal