Csöröge- vagy forgácsfánk


Csöröge- vagy forgácsfánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt, 
  • 5 evőkanál vaj, 
  • 4 evőkanál porcukor, 
  • 5 tojássárgája, 
  • 3 dl tejföl, 
  • 0,5 dl rum, 
  • 1 mokkáskanál só, 
  • a sütéshez: 50 dkg zsír.

A megszitált liszttel a vajat gyúródeszkán elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és 30 percig pihentetjük.

Utána fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk, majd összegyúrjuk (ezt a műveletet háromszor megismételjük), végül a fél centiméteres lapból derelyevágóval 10x5 cm-es téglalapokat vágunk, majd ezeken a téglalapokon 2-3 vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége és a széle érintetlen maradjon.

Forró, bő zsírban a tészta mindkét oldalát aranysárgára sütjük, és a zsírt lecsepegtetjük róla (vagy papírszalvétára szedve itatjuk le róla). Vaníliás cukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2010. január 23. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,753 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Csokoládés almakarikák Következő cikk: Erdeigyümölcsös - tofukrémes turmix


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: