Forgácsfánk


Forgácsfánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt,
  • 3 tojássárga,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 1 evőkanál rum,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • csipetnyi só, olaj a sütéshez,

A tetejére:

  • 1 tasak vaníliás cukor;
  • A tálaláshoz:
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár,
  • 1 evőkanál rum.

A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Megsózzuk, ezután a lisztet is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán tanácsos dolgozni! A tésztát egy cipóba formálva késfok vékonyra kinyújtjuk, majd lisztbe mártott derelyemetszővel hosszúkás rudakat vágunk belőle. A derelyemetszővel a tészta közepén és hosszában szabálytalan alakzatokban bevagdossuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.

Minél több helyen vagdossuk be a nyers tésztát, annál változatosabb formájú lesz a forgácsfánk. Egyforma alakzatokat is készíthetünk belőle. A megsült fánkokat papírtörülközőn lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, majd vaníliás cukorral meghintjük. Rummal ízesített baracklekvárral tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2010. január 23. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,356 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Erdeigyümölcsös - tofukrémes turmix Következő cikk: Forró csokoládé


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: