Somlói galuska


Somlói galuska

Hozzávalók:

  • 2 tojás,
  • 4 evőkanál kakaó,
  • 5-6 evőkanál cukor,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 liter tej,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg mazsola,
  • babapiskóta,
  • rum,
  • darabos dió,
  • tejszínhab a díszítéshez.

A babapiskótát beletördeljük a fagylaltos poharakba, a mazsolát 1 dl rumban 1-2 óráig áztatjuk.

Csokiöntet: A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Utána hozzáöntjük az összes tejet, kevés rumot, a mazsolát és a darabos diót. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve 10 dkg vajat elkeverünk benne. A babapiskótára öntjük melegen.

Díszítésként a tetejére tejszínhabot tehetünk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,266 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Snickers bonbon Következő cikk: Sport szelet


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: