Hozzávalók:
- 2 tojás,
- 4 evőkanál kakaó,
- 5-6 evőkanál cukor,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 liter tej,
- 10 dkg vaj,
- 10 dkg mazsola,
- babapiskóta,
- rum,
- darabos dió,
- tejszínhab a díszítéshez.
A babapiskótát beletördeljük a fagylaltos poharakba, a mazsolát 1 dl rumban 1-2 óráig áztatjuk.
Csokiöntet: A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Utána hozzáöntjük az összes tejet, kevés rumot, a mazsolát és a darabos diót. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve 10 dkg vajat elkeverünk benne. A babapiskótára öntjük melegen.
Díszítésként a tetejére tejszínhabot tehetünk.