Sült fagylalt


Sült fagylalt

Hozzávalók:

  • 12 gombóc fagylalt, vanília, puncs, csoki
  • 6 tojás fehérje
  • 1 kk citromlé
  • kevés barackíz
  • diónyi vaj
  • kanálka rétesliszt

A tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre fel kell verni. Lapos sütőt vajjal kikenünk, rétesliszttel megszórunk, erre helyezzük négy nagyméretű pöttyként a tojáshab felét. A habfészekre kanalazzuk a fagylaltot, majd a maradék habbal a fészket befedjük. Közepesen forró sütőben barnára sütjük, sütés után baracklekvárral díszítjük. Ha ügyesek vagyunk, a fagylalt meg sem olvad, ha nem vagyunk ügyesek, az is elég látványos.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,409 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Sport szelet Következő cikk: Sütés nélküli mézes diós


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: