Bolond körte


Bolond körte

Hozzávalók:

  • 5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 evőkanál méz,
  • 2 teáskanál citromlé,
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
  • 1 evőkanál kukoricaliszt egy evőkanálnyi vízben elkeverve,
  • 1 dl zsírszegény tejföl.

A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Akkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszuk szét aztán négy (kristály) desszertes pohárba, és jól behűtve szolgáljuk fel.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,101 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Birsalmából zselés cukor Következő cikk: Búzacsírás kekszgolyó


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: