Gyümölcskrém formában


Gyümölcskrém formában

Hozzávalók:

  • 2 dl joghurt,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 evőkanál méz vagy édesítő,
  • 2 darab kiwi,
  • 1 dl tej,
  • 1 evőkanál zselatinpor,
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj.
  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A kiwit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. 
  3. Négy karikát félreteszünk, a többit villával összetörjük. A joghurtot a mézzel és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a kiwipépet is. (Ha édesebben szeretjük, több mézet vagy cukrot tegyünk bele.) 
  4. A tejszínhabba nagyon óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsös joghurtot, és ismét betesszük a hűtőszekrénybe. 
  5. A zselatint kis láboskába szórjuk, majd ráöntjük a tejet. 
  6. Néhány percnyi áztatás után a lehető legkisebb lángra tesszük, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg folyékony nem lesz. 
  7. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Közben kis formákat előkészítünk, vagyis a formát folpack fóliával úgy béleljük ki, hogy lelógó pereme is legyen. (Bármilyen forma lehet, akár vizespohár vagy teáscsésze, a képen kis kuglófformákba került a krém.) 
  8. A keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tejes zselatint. 
  9. A formák aljára teszünk egy-egy karika kiwit, erre pedig azonnal, evőkanállal ráosztjuk a krémet. Gyorsan kell adagolnunk, mert hamar dermed! Legalább fél napra behűtjük. (Eperrel vagy más gyümölccsel is készíthetjük.)
  10. Tálaláskor a formákat desszertestálkára borítjuk, és a tetejéről óvatosan lehúzzuk a fóliát.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,368 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Gyors poharas desszert eperrel Következő cikk: Halva


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: