Hozzávalók:
- 2 dl joghurt,
- 2 dl tejszín,
- 2 evőkanál méz vagy édesítő,
- 2 darab kiwi,
- 1 dl tej,
- 1 evőkanál zselatinpor,
- 1 teáskanál reszelt citromhéj.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és a hűtőszekrénybe tesszük.
- A kiwit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.
- Négy karikát félreteszünk, a többit villával összetörjük. A joghurtot a mézzel és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a kiwipépet is. (Ha édesebben szeretjük, több mézet vagy cukrot tegyünk bele.)
- A tejszínhabba nagyon óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsös joghurtot, és ismét betesszük a hűtőszekrénybe.
- A zselatint kis láboskába szórjuk, majd ráöntjük a tejet.
- Néhány percnyi áztatás után a lehető legkisebb lángra tesszük, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg folyékony nem lesz.
- Hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Közben kis formákat előkészítünk, vagyis a formát folpack fóliával úgy béleljük ki, hogy lelógó pereme is legyen. (Bármilyen forma lehet, akár vizespohár vagy teáscsésze, a képen kis kuglófformákba került a krém.)
- A keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tejes zselatint.
- A formák aljára teszünk egy-egy karika kiwit, erre pedig azonnal, evőkanállal ráosztjuk a krémet. Gyorsan kell adagolnunk, mert hamar dermed! Legalább fél napra behűtjük. (Eperrel vagy más gyümölccsel is készíthetjük.)
- Tálaláskor a formákat desszertestálkára borítjuk, és a tetejéről óvatosan lehúzzuk a fóliát.