Almás-vaníliás szelet


Almás-vaníliás szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg alma,
  • 40 dkg kristálycukor,
  • 3 csomag vaníliás pudingpor,
  • 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz,
  • 1/2 margarin,
  • 20 dkg étcsokoládé,
  • 3 dl hideg víz.

A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.

Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet. A tetejére a margarinból és a csokoládéból készült mázt kenjük.

Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,809 Kategória: Receptek » Édességek
Következő cikk: Bazsalikomos-csokis túróhab


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: