Citromtorta (sütés nélkül)


Citromtorta (sütés nélkül)

Hozzávalók:

  • 10 dkg háztartási keksz,
  • 5 dkg margarin,
  • 4 zselatinlap,
  • 20 dkg tejszínkrémsajt,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 ek. porcukor,
  • 2 citrom.

A kekszet apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5percre a mélyhűtőbe tesszük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémsajtot,a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk

az egyik citrom levét, és reszelt héját, valamint a zselatint. Végül ezt a krémet rásimítjuk a tortaformában levő kekszmasszára. A másik citromot felszeleteljük, és a szeleteket is félbevágjuk, ezzel díszítjük a tortát.

Végül 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,838 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Búzacsírás kekszgolyó Következő cikk: Császárfánk (ischl-i fánk)


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: