Mandulás Raffaello


Mandulás Raffaello

Hozzávalók

  • 40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros)
  • 1 kocka Rama
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 35 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 40-60 szem mandula
  • + kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés

A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk.

(Ideális előző nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk és a héját leszedjük, száradni hagyjuk.

A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe bele teszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.

Elkészítés után kis időre újra hűtőbe tesszük.

Forgathatjuk pisztáciaba is.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 607 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Málnahab desszert (videó) Következő cikk: Marcipán golyók

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: