Marcipános kocka


Marcipános kocka

Hozzávalók:

  • ½ kg darált keksz
  • 9 evőkanál forró tej
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg puha margarin vagy vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • ½ rum aroma
  • 3-4 dkg kakaó
  • 1 mandula aroma

Máz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A kekszet összegyúrjuk a tejjel, a porcukorral, a puha vajjal és a vaníliás cukorral.

A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a darált diót, a rum aromát és a kakaót, majd egy műanyag tálcára simítjuk.

A massza másik felébe belekeverjük a mandula aromát, és rásimítjuk a barna masszára.

A mázhoz a vajat a cukorral, a kakaóval és a tejjel gőz fölött felfőzzük (addig, amíg elkezd hólyagosodni), majd hagyjuk hűlni néhány percig, és rákenjük a süti tetejére.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,273 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Marcipán golyók Következő cikk: Meggyes-habos szelet


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: