Hozzávalók:
- ½ kg darált keksz
- 9 evőkanál forró tej
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg puha margarin vagy vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- ½ rum aroma
- 3-4 dkg kakaó
- 1 mandula aroma
Máz:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A kekszet összegyúrjuk a tejjel, a porcukorral, a puha vajjal és a vaníliás cukorral.
A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a darált diót, a rum aromát és a kakaót, majd egy műanyag tálcára simítjuk.
A massza másik felébe belekeverjük a mandula aromát, és rásimítjuk a barna masszára.
A mázhoz a vajat a cukorral, a kakaóval és a tejjel gőz fölött felfőzzük (addig, amíg elkezd hólyagosodni), majd hagyjuk hűlni néhány percig, és rákenjük a süti tetejére.