Sütés nélküli mézes diós


Sütés nélküli mézes diós

Hozzávalók:

  • darált dió vagy mogyoró
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom leve és héja reszelve
  • őrölt fahéj és szegfűszeg vagy mézeskalács-fűszerkeverék

Elkészítése:

A mézet, a porcukrot a citrom levét és héját, valamint a fűszereket forralja fel. Ezután folyamatosa keverés mellett főzze össze annyi dióval vagy mogyoróval, hogy formázható állagú legyen. A langyos masszából gyúrjon kis golyókat, és forgassa meg őket reszelt csokoládéban. Tálalásig tartsa hűvös helyen.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,217 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Sült fagylalt Következő cikk: Szaloncukor házi marcipánból


   








Megjegyzések

Haranth Erika Beatrix
hétfő, 2013. március 4. 10:57
Ezt ma kipróbálom :)!
Haranth Erika Beatrix
péntek, 2013. március 8. 10:56
és így sikerült:




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: