Túró Rudi


Túró Rudi

Hozzávalók:

  • ½ kg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)
  • 2 dl tejföl
  • 1 tábla tortabevonó (pl. Katica)
  • "extrák": lekvár vagy mazsola

Elkészítés:

A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük. (Fontos: nem szabad megfagynia!!)
Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leöntjük vele a túró rudat.

"Extrák": A masszába keverhetünk mazsolát, vagy egy másik verzió: először csak a túrós massza felét simítsuk az őzgerinc formába, kenjünk rá egy réteg lekvárt, majd fedjük be a maradék túróval.

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,615 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Törökméz Következő cikk: Túró Rudi


   








Megjegyzések

Lázár János
csütörtök, 2015. január 22. 17:19
Ez inkább szelet de jól néz ki.



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: