Snickers bonbon


Snickers bonbon

Hozzávalók:

  • 1 dkg kristálycukor
  • 1 dkg vaj
  • 2,5 dkg sós pörkölt földimogyoró
  • 5 dkg cukrozott sűrített tej
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A csokit megolvasztjuk, és kikenjük vele a bonbonforma mélyedéseit. Hűtőbe tesszük, míg megdermed. Utána egy újabb réteget rákenünk, majd megint a hűtőbe tesszük.

A krémhez egy lábasban a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, aztán a sűrített tejet. Forrás után a lángot kisebbre vesszük, és folyamatos keverés mellett 8-10 perc alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a mogyorót.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a bonbonformák mélyedéseit. A maradék csokival lezárjuk a bonbonokat.

Fél órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából. Ahol szükséges, levágjuk a széleket.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 27. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,059 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Ropogós, mentás csokitallérok Következő cikk: Somlói galuska

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: