Hozzávalók:
- 1 dkg kristálycukor
- 1 dkg vaj
- 2,5 dkg sós pörkölt földimogyoró
- 5 dkg cukrozott sűrített tej
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A csokit megolvasztjuk, és kikenjük vele a bonbonforma mélyedéseit. Hűtőbe tesszük, míg megdermed. Utána egy újabb réteget rákenünk, majd megint a hűtőbe tesszük.
A krémhez egy lábasban a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, aztán a sűrített tejet. Forrás után a lángot kisebbre vesszük, és folyamatos keverés mellett 8-10 perc alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a mogyorót.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a bonbonformák mélyedéseit. A maradék csokival lezárjuk a bonbonokat.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából. Ahol szükséges, levágjuk a széleket.