Magyar konyha - Receptek - Édességek

   

Rakott palacsinta
Hozzávalók (12 palacsintához): 2 tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só, cukor, a sütéshez: 2-4 evőkanál olaj, 12 dkg darált dió, 10 dkg cukor, esetleg lekvár, a tálaláshoz porcukor Elkészítés: A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, habverővel jól kidolgozzuk...
Rizses csokigolyó
Hozzávalók: 20 dkg puffasztott rizs 15 dkg étcsokoládé 15 dkg fehér csokoládé (de lehet ízesített csoki is) tortadara Elkészítés: A csokikat külön-külön vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a puffasztott rizst, 5 percre hűtőbe tesszük, de nem várjuk meg, hogy teljesen megdermedjen.   Golyókat formázunk belőle, tortadarában megforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Ropogós mézes
Hozzávalók: 15 dkg édes keksz vagy babapiskóta, 15 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál méz, a tetejére cukrozott cseresznye vagy meggy. A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük.
Ropogós, mentás csokitallérok
Hozzávalók: ½ bögre kristálycukor 1½ tk borsmenta-kivonat 100 g étcsoki 100 g tejcsoki* ¼ bögre kókuszreszelék *legközelebb biztosan csak étcsokival csinálnám, nekem nem kívánkozott bele a tej…. Elkészítése: A cukrot kis lángon, óvatosan karamellizáltam, mad mikor elkezdett füstölni és már szép aranybarna volt hozzákevertem egy evőkanál mentakivonatot.
Snickers bonbon
Hozzávalók: 1 dkg kristálycukor 1 dkg vaj 2,5 dkg sós pörkölt földimogyoró 5 dkg cukrozott sűrített tej 10 dkg étcsokoládé Elkészítés: A csokit megolvasztjuk, és kikenjük vele a bonbonforma mélyedéseit. Hűtőbe tesszük, míg megdermed. Utána egy újabb réteget rákenünk, majd megint a hűtőbe tesszük.
Somlói galuska
Hozzávalók: 2 tojás, 4 evőkanál kakaó, 5-6 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 liter tej, 10 dkg vaj, 10 dkg mazsola, babapiskóta, rum, darabos dió, tejszínhab a díszítéshez. A babapiskótát beletördeljük a fagylaltos poharakba, a mazsolát 1 dl rumban 1-2 óráig áztatjuk. Csokiöntet: A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük.
Sport szelet
Hozzávalók 10 főre 1/2 kg háztartási keksz 250 g vaj 2 dl tej 200 g nádcukor 3 ek holland kakaópor 20 ml rumaroma 1/2 vaníliarúd, porítva Tetejére 15 dkg étcsokoládé 1 ek olaj Elkészítés A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
Sport szelet
Hozzávalók 4 személyre: 3 dl tejszín 20 dkg cukor 60 dkg étcsokoládé (70%- os kakaótartalmú) 3 dkg kakaópor 6 dkg sovány tejpor 16 cl barna rum 1 db narancs reszelt héja   Elkészítés A tejszínt és a cukrot óvatosan összeforraljuk. Beletesszük a csokoládét, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejport, végül a rumot és a narancshéjat. Egy kb.
Sült fagylalt
Hozzávalók: 12 gombóc fagylalt, vanília, puncs, csoki 6 tojás fehérje 1 kk citromlé kevés barackíz diónyi vaj kanálka rétesliszt A tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre fel kell verni. Lapos sütőt vajjal kikenünk, rétesliszttel megszórunk, erre helyezzük négy nagyméretű pöttyként a tojáshab felét.
Sütés nélküli mézes diós
Hozzávalók: darált dió vagy mogyoró 1 evőkanál méz 3 evőkanál porcukor 1 citrom leve és héja reszelve őrölt fahéj és szegfűszeg vagy mézeskalács-fűszerkeverék Elkészítése: A mézet, a porcukrot a citrom levét és héját, valamint a fűszereket forralja fel. Ezután folyamatosa keverés mellett főzze össze annyi dióval vagy mogyoróval, hogy formázható állagú legyen.

70 cikk | 6 / 7 oldal