Csokipudinggal töltött fánk


Csokipudinggal töltött fánk

Hozzávalók

A tésztához:

4 dkg élesztő

1,5 dl langyos tej

10 dkg cukor

50 dkg liszt

csipet só

1 citrom reszelt héja

2 tojás

7,5 dkg puha vaj

 

 

A töltelékhez:

1 csomag csokis pudingpor /főzős/

3 evőkanál cukor

4 dl tej

 

A sütéshez:

1 liter olaj

 

A mázhoz:

1 tábla étcsokis tortabevonó

1 evőkanál étolaj

 

 

 

 

 

Elkészítés

 

1. A tejet egy teáskanál cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva 15 percig kelesztjük.

 

 

 

2. A liszt felét elkeverjük a maradék cukorral, a sóval, a tojásokkal, a citromhéjjal és a felfuttatott élesztővel. A többi lisztet és a vajat több részletben adagoljuk hozzá, és addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Akkor jó, ha elválik az edény falától.

 

 

 

3. A kidolgozott tésztát belisztezzük, és letakarva langyos helyen 45 percig kelesztjük.

 

 

 

4. Közben a pudingot a használati utasítás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A tésztát átgyúrjuk és lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. 8 cm átmérőjű szaggatóval 24 korongot szúrunk ki belőle. 12 lapocska közepére 1-1 teáskanál pudingot teszünk, a szélét megkenjük tojásfehérjével, egy üres korongot rátéve körben összenyomjuk.

 

5. A deszkán letakarva fél óráig pihentetjük, majd közepesen forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, papírszalvétán lecsöpögtetjük.

 

6. Gőz fölött, egy evőkanál olaj hozzáadásával, felolvasztjuk a tortabevonót, a fánkokat belemártogatjuk, hogy a felső felük csokis legyen. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, és még frissen tálaljuk.

 


Szerkesztés dátuma: péntek, 2013. január 11. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 1,776 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Császármorzsa (smarni) Következő cikk: Csokis praliné


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: