Hozzávalók
A tésztához:
4 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
10 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 tojás
7,5 dkg puha vaj
A töltelékhez:
1 csomag csokis pudingpor /főzős/
3 evőkanál cukor
4 dl tej
A sütéshez:
1 liter olaj
A mázhoz:
1 tábla étcsokis tortabevonó
1 evőkanál étolaj
Elkészítés
1. A tejet egy teáskanál cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva 15 percig kelesztjük.
2. A liszt felét elkeverjük a maradék cukorral, a sóval, a tojásokkal, a citromhéjjal és a felfuttatott élesztővel. A többi lisztet és a vajat több részletben adagoljuk hozzá, és addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
3. A kidolgozott tésztát belisztezzük, és letakarva langyos helyen 45 percig kelesztjük.
4. Közben a pudingot a használati utasítás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A tésztát átgyúrjuk és lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. 8 cm átmérőjű szaggatóval 24 korongot szúrunk ki belőle. 12 lapocska közepére 1-1 teáskanál pudingot teszünk, a szélét megkenjük tojásfehérjével, egy üres korongot rátéve körben összenyomjuk.
5. A deszkán letakarva fél óráig pihentetjük, majd közepesen forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, papírszalvétán lecsöpögtetjük.
6. Gőz fölött, egy evőkanál olaj hozzáadásával, felolvasztjuk a tortabevonót, a fánkokat belemártogatjuk, hogy a felső felük csokis legyen. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, és még frissen tálaljuk.