Magyar konyha - Receptek - Édességek

   

Szaloncukor házi marcipánból
A recept hozzávalói (4 személyre) 20 dkg darált mandula 20 dkg nyers nád porcukor 0.
Tejcsoki krém édesség (videó)
Tejcsoki krémet csinálunk amit önállóan magában is lehet fogyasztani, de akár különféle kekszekhez, süteményekhez is kiváló. Hozzávalók tejszínízű puding 3 dl tej 15 dkg tejcsokoládé margarin 5 dkg porcukor Elkészítése: Keverjük ki a pudingot egy kevés tejjel, majd forraljuk fel a tejet. A tejbe tördeljük bele a tejcsokoládét, főzzük össze.
Töltött alma
Hozzávalók: 6-8 db alma, cukor, porcukor, dió, barack dzsem, tejszínhab. Vaníliamártás: 4 tojás, 7 dkg cukor, 3 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, 5 dl tej, 12 dkg cukor, 4 dkg liszt. 6-8 db almát meghámozunk és a magházat kivágva, egy lábasban álló helyzetben lerakjuk, kevés vizet és cukrot rakunk rá.
Törökméz
Hozzávalók: 17,5 dkg méz, 30 dkg cukor, két evőkanál víz, egy tojásfehérje. Elkészítés: A cukrot benedvesítem a mézzel, belekeverem a mézet, és felteszem főni. Miután elolvadt a cukor, tíz percig hagyom, hogy forrjon. Közben megpirítom, és apróbb darabokra vágom a mandulát. Ha letelt a tíz perc, félrehúzom az edényt, és körülbelül egy percig hűlni hagyom.
Túró Rudi
Hozzávalók: ½ kg túró 2 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál cukor 1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!) 2 dl tejföl 1 tábla tortabevonó (pl. Katica) "extrák": lekvár vagy mazsola Elkészítés: A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Túró Rudi
Hozzávalók: A rudakhoz: 50 dkg túró 8 dkg porcukor 15 dkg vaj 5 dkg mazsola 1 dl tej 1 csomag vaníliás cukor A mázhoz: 25 dkg tej tortabevonó 4 evőkanál étolaj Elkészítés: A mazsolát megmossuk, beáztatjuk a tejbe, és a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen, majd kis rudakat formázunk belőle.
Túró rudi házilag
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál porcukor vagy édesítőpor, fél citrom leve és reszelt héja, kevés tejszín. A csokimázhoz valók: 1 kis szelet étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál cukor vagy édesítőpor, 4 teáskanál kakaó, két-három evőkanál tej.
Túrótorta (sütés nélkül)
Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszőleges gyümölcs. A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a margarinnal. A 3 dl tejben oldjunk fel 1/2 csomag zselatint felmelegítve, és ezt adjuk a túrós masszához. Öntsük tortaformába és tegyük hűtőbe.
Váratlan vendég desszert
Hozzávalók: Két váratlan vendég,  háztartási keksz,  vanilia puding / hidegen készíthető/, egy doboz ananászkarika.  Tejszinhabspray.  Néhány szem fagyasztott cseresznye vagy meggy. Elkészítése: Egy tálalójénai alját kirakjuk háztartási keksszel, melyet meglocsolunk az ananász levével. A hidegen készítendő pudingot kikavarjuk, egyenletesen elosztjuk a megpuhult kekszen.
Zserbó szaloncukor
Nagyon finom és egyszerű szaloncukor recept, ráadásul egyszerű az elkészítése is, hiszen szinte alig kell hozzá valami.

70 cikk | 7 / 7 oldal