Hozzávalók:
1 kg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
pár ek olaj
800 g csirkemáj
3 nagy fej hagyma
4-5 ek (kacsa)zsír
1 kisebb paprika
1 kisebb paradicsom
1 tk pirospaprika
200 g árpagyöngy
0,5 l tejföl
só, bors
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítottam és kb. 2 centis darabokra vágtam. Pár kanál olajon megfuttattam a felaprított fokhagymát és rádobtam a zöldbabot.
Hozzávalók:
2 szép csirkemell,
20 szem vörösborban főtt aszalt szilva,
1 db tojás,
3-4 evőkanál liszt,
1 dl tej,
2 szem összetört szegfűszeg,
1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula),
ízlés szerint só és törött fehér bors
Elkészítése:
A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük.
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemáj
2 közepes vöröshagyma
2 nagyobb zöldpaprika
2 paradicsom
pirospaprika
1 kávéskanál majoranna
A tarhonyához:
25-30 dkg tarhonya
kétszer annyi sós viz mint a tarhonya
1 pici vörös- vagy lilahagyma
kevés olaj
kevés pirospaprika
Elkészítés:
A tarhonyához a vizet felforraljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg combból
30 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
20 dkg rizs
petrezselyem
só
Elkészítése:
A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot.
Hozzávalók (2 személyre):
4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb)
35 dkg gomba
1 közepes fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 dl tejföl
Olaj vagy zsír
1 evőkanál keményítő
Kevés liszt
bors
1 evőkanál pirospaprika
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát.
Hozzávalók:
kb. 1 kg hús,
só,
liszt,
5 tojás,
Zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A húst vékonyra felvágjuk, majd alaposan kiklopfoljuk. Besózzuk mindkét oldalát. Három tányért készítünk elő.
Az elsőbe lisztet, a másodikba tojást, amit felverünk, a harmadikba zsemlemorzsát rakunk. Sorban megforgatjuk mindhárom tányérban a húst, majd forró bő olajban készre sütjük.
Hozzávalók:
8 db fõtt tojás,
20 dkg natúr krémsajt,
só,
õrölt bors,
1 kiskanál mustár,
csipetnyi porcukor,
4 db közepes paradicsom,
3-4 dkg vaj,
A díszítéshez petrezselyem.
Elkészítés:
A fõtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükbõl egy vastagabb lapot levágunk.
A vékonyabb azért kell, hogy a tálon megüljenek, a vastagabb pedig azért, hogy belsejüket kikaparhassuk.