Magyar konyha - Receptek - Főételek

   

Töltött tojás
Hozzávalók: 5 db keményre főzött tojás, 1 evőkanál majonéz, ½ evőkanál tejföl, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagyma.
Töltött tojás
Hozzávalók: tojás, vaj, májkrém, mustár, só, bors, petrezselyemzöld, tartármártás, Franciasaláta. Elkészítés: Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük.
Túrógombóc
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 3 tojás, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, só. Elkészítés: A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a búzadarával, és a tojásokkal (könnyebb lesz a gombóc, ha most csak a tojás sárgáját keverjük bele, és pihentetés után keverjük bele felvert tojásfehérjét). A masszát pihentetjük, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon.
Túrós csusza
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg száraztészta , 50 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, só. Elkészítés: A szalonnát vágd kis kockákra, s süsd ki a zsírját. A szalonnakockákat emeld ki, s a zsírba keverj 2 kanál tejfölt. A túrót morzsold szét villával, vagy kézzel.
Velős pirítós a hatlépcsősből
Hozzávalók: 50 dkg velő (igen, agyvelő!) 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál zsír só bors jófajta fűszerpaprika kenyér Elkészítés: A gorombára aprított hagymát megdinszteljük a zsírban, majd rárakjuk a velőt. Sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön alaposan lepirítjuk. Ha szükséges, hozzáöntünk egy kis vizet. A végén pedig megszórjuk fűszerpaprikával.
Zsírban sült máj
Hozzávalók: 20-25 dg libazsír, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, kacsamáj. Elkészítése: A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne.

96 cikk | 10 / 10 oldal