Hozzávalók:
- 8 db fõtt tojás,
- 20 dkg natúr krémsajt,
- só,
- õrölt bors,
- 1 kiskanál mustár,
- csipetnyi porcukor,
- 4 db közepes paradicsom,
- 3-4 dkg vaj,
- A díszítéshez petrezselyem.
Elkészítés:
A fõtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükbõl egy vastagabb lapot levágunk.
A vékonyabb azért kell, hogy a tálon megüljenek, a vastagabb pedig azért, hogy belsejüket kikaparhassuk.
A fõtt tojássárgáját áttörjük, a krémsajttal simára keverjük, sóval, borssal, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük.
A paradicsomokat félbevágjuk, magjait kikaparjuk, és minden töltött tojásra borítunk egyet.
A vajat habosra keverjük, majd egy kés hegyével apró pöttyöket teszünk a paradicsomkalapok tetejére.
Tálra rakjuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Jó étvágyat!