Bácskai rizseshús


Bácskai rizseshús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg combból
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • petrezselyem

Elkészítése:

A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd.

Sertéspörkölt a rizseshúshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 3,762 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Bácskai húsos káposzta Következő cikk: Bakonyi szelet


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: