Pusztapörkölt


Pusztapörkölt

A Pusztapörkölt a marhapörkölt egyik kevéssé ismert, de annál ízletesebb változata. A különbség csupán annyi, hogy ebbe a pörköltbe belekerül a burgonya is. Kiváló magyar recept!

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók (kb 4 adagra)

  • 700 g marha apróhús (lábszár)
  • 6 evőkanál olaj
  • kb 1.5 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 120 g zöldpaprika
  • 60 g paradicsom
  • 750 g burgonya
  • 300 ml víz
  • 0.5 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés

  1. A marhahúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
  2.  A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt is. Végül lefedjük a húst, és elkezdjük párolni.
  4. Mikor a hús majdnem puhára párolódott, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.
  5. Egy kevés vizet hozzáadunk, sóval utánízesítjük, a cikkekre vágott burgonyát hozzáadjuk, és fedő alatt lassan készre főzzük.
  6. Tálaláskor ügyeljünk, hogy minden adagba egyenlő arányban jusson a hús és a burgonya. Paprikával és paradicsommal díszítve tálaljuk. Ízlés szerint fehérkenyérrel fogyasztjuk.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,575 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Puliszka Következő cikk: Rakott busa csőben sütve


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: