Szarvaskaraj vörösboros-gyümölcsmártással


Szarvaskaraj vörösboros-gyümölcsmártással

Egy igazi vadhús különlegesség! Elkészíteni gyors, és egyszerű, azonban hihetetlen ízletes!

Elkészítési idő: 1 nap érlelés + kb 60 perc köretekkel együtt

Hozzávalók (3 adagra)

A húshoz:

  • 6 szelet szarvaskaraj
  • őrölt fekete bors
  • kevés olaj a sütéshez

A gyümölcsszószhoz:

  • cukor
  • 0.5 db körte
  • 0.5 db alma
  • kevés száraz vörösbor
  • kb 20 g vaj
  • kb 20 g áfonyalekvár

A körethez:

  • túrófánk

Elkészítés

  1. Hártyázzuk le, tisztítsuk meg a húst. Vékonyan, ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk be a szeleteket. Lefóliázva egy napig hűtőben érleljük.
  2. Kevés olajon teljesen átsütjük a szeleteket.
  3. Az almát és a körtét felkockázzuk, megtisztítjuk.
  4. Cukrot karamellizálunk, aztán rárakjuk a felkockázott gyümölcsöket.
  5. Kevés vörösborral felöntjük.
  6. Rátesszük a vajat, és az áfonyalekvárt. Kissé besűrítjük a szószt.
  7. A húsokat a szósszal, és túrófánkkal tálaljuk.

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. február 20. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,296 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Szalonnás-kolbászos ágyon natúr csirkemell, rizzsel, párolt zöldborsóval és gombával Következő cikk: Székelygulyás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: