Egy igazi vadhús különlegesség! Elkészíteni gyors, és egyszerű, azonban hihetetlen ízletes!
Elkészítési idő: 1 nap érlelés + kb 60 perc köretekkel együtt
Hozzávalók (3 adagra)
A húshoz:
- 6 szelet szarvaskaraj
- só
- őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
A gyümölcsszószhoz:
- cukor
- 0.5 db körte
- 0.5 db alma
- kevés száraz vörösbor
- kb 20 g vaj
- kb 20 g áfonyalekvár
A körethez:
- túrófánk
Elkészítés
- Hártyázzuk le, tisztítsuk meg a húst. Vékonyan, ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk be a szeleteket. Lefóliázva egy napig hűtőben érleljük.
- Kevés olajon teljesen átsütjük a szeleteket.
- Az almát és a körtét felkockázzuk, megtisztítjuk.
- Cukrot karamellizálunk, aztán rárakjuk a felkockázott gyümölcsöket.
- Kevés vörösborral felöntjük.
- Rátesszük a vajat, és az áfonyalekvárt. Kissé besűrítjük a szószt.
- A húsokat a szósszal, és túrófánkkal tálaljuk.