
Hozzávalók (2 személyre):
- 4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb)
- 35 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 dl tejföl
- Olaj vagy zsír
- 1 evőkanál keményítő
- Kevés liszt
- bors
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc pihentetés után forgassuk meg lisztben és a forró olajban hirtelen süssük meg mindkét oldalán
A visszamaradt olajban pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Szórjuk meg pirospaprikával, majd tegyük hozzá a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát, gombát és paradicsomot.
Pároljuk együtt őket 10 percig, majd tegyük hozzá a húst. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és fedő alatt pároljuk puhára a húst.
Ha megpuhult, a mártást kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be, majd keverjük el benne a tejfölt. Galuskával kínáljuk.
Forrás: