
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- pár ek olaj
- 800 g csirkemáj
- 3 nagy fej hagyma
- 4-5 ek (kacsa)zsír
- 1 kisebb paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1 tk pirospaprika
- 200 g árpagyöngy
- 0,5 l tejföl
- só, bors
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítottam és kb. 2 centis darabokra vágtam. Pár kanál olajon megfuttattam a felaprított fokhagymát és rádobtam a zöldbabot. Megsóztam, egy pohár vízzel felöntöttem és puhára pároltam.
A gerslit kétszeres mennyiségű sós vízben “al dentére” főztem.
Egy nagyobb serpenyőbe 4-5 kanál zsíron megpirítottam a csíkokra vágott hagymát, hozzátettem a felvágott paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát, majd a kisebb darabokra vágott májat.
Alaposan átpirítottam az egészet, majd néhány percig lefedve pároltam.
Egy tűzálló tálba terítettem a bab egyharmadát, rá a gersli felét, majd a máj következett, jól meglocsoltam tejföllel, s folytattam a sort: zöldbab, gersli, máj, tejföl, s végül megint zöldbab, s újra tejföl.
Előmelegített sütőben 180 ºC-on, olyan 40 percet sütöttem.
Forrás:
www.sajtkukac.hu