Árpagyönggyel és csirkemájjal rakott zöldbab


Árpagyönggyel és csirkemájjal rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár ek olaj
  • 800 g csirkemáj
  • 3 nagy fej hagyma
  • 4-5 ek (kacsa)zsír
  • 1 kisebb paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 tk pirospaprika
  • 200 g árpagyöngy
  • 0,5 l tejföl
  • só, bors

Elkészítése:

A zöldbabot megtisztítottam és kb. 2 centis darabokra vágtam. Pár kanál olajon megfuttattam a felaprított fokhagymát és rádobtam a zöldbabot. Megsóztam, egy pohár vízzel felöntöttem és puhára pároltam.

A gerslit kétszeres mennyiségű sós vízben “al dentére” főztem.

Egy nagyobb serpenyőbe 4-5 kanál zsíron megpirítottam a csíkokra vágott hagymát, hozzátettem a felvágott paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát, majd a kisebb darabokra vágott májat.

Alaposan átpirítottam az egészet, majd néhány percig lefedve pároltam.

Egy tűzálló tálba terítettem a bab egyharmadát, rá a gersli felét, majd a máj következett, jól meglocsoltam tejföllel, s folytattam a sort: zöldbab, gersli, máj, tejföl, s végül megint zöldbab, s újra tejföl.

Előmelegített sütőben 180 ºC-on, olyan 40 percet sütöttem.

Forrás:

www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,327 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Aprópecsenye körösi módra Következő cikk: Aszaltszilvás csirkemell


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: