Fasírt


Fasírt

Hozzávalók (4 főre):

  • 60 dkg darált hús (fele marha-, fele sertéshús)
  • 2 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tk pirospaprika
  • 3 kk őrölt fekete bors
  • 2 tk só
  • 12 dkg szeletelt fehér kenyér
  • fél liter tej
  • olaj a kisütéshez (kb. 3-4 dl)

Elkészítés:

A kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk.

Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre dinszteljük.

A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát, és az összes többi hozzávalót. Kézzel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük.

Nedves kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk.

Felforrósított olajban kisütjük. Közben időnként megforgtajuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak.

Konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat.

Forrás:

www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 6,676 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Esterházy tokány Következő cikk: Gombapörkölt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: