Hozzávalók (5 főre):
- 1fej káposzta
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 kis konzerv paradicsom
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika
- fokhagymapor
- 1 csokor friss kapor
- 1 bögre rizs
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket: a husit összekeverjük a fűszerekkel (só, bors, vegeta, fokhagymapor), az előzőleg megfőzött rizzsel, illetve az apróra vágott hagymával, és hagyjuk egy pár órát a hűtőben pihenni.
A káposztát akkora forró vizes lábasba tesszük, hogy ellepje a víz, és leszedegetjük a leveleit. Ha később a tekerésnél repedezik, visszatesszük forró vízbe.
Ügyesen betekerjük a káposztalevelekbe a húst, és a lábosban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alá egy csokor friss kaprot helyezünk.
Amikor félig megfőtt, beleöntjük a paradicsomlevet is, majd készre főzzük.
Forrás:
www.nosalty.hu