Nyári töltött káposzta


Nyári töltött káposzta

Hozzávalók (5 főre):

  • 1fej káposzta
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 1 kis konzerv paradicsom
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • fokhagymapor
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 bögre rizs
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Elkészítjük a tölteléket: a husit összekeverjük a fűszerekkel (só, bors, vegeta, fokhagymapor), az előzőleg megfőzött rizzsel, illetve az apróra vágott hagymával, és hagyjuk egy pár órát a hűtőben pihenni.

A káposztát akkora forró vizes lábasba tesszük, hogy ellepje a víz, és leszedegetjük a leveleit. Ha később a tekerésnél repedezik, visszatesszük forró vízbe.

Ügyesen betekerjük a káposztalevelekbe a húst, és a lábosban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alá egy csokor friss kaprot helyezünk.

Amikor félig megfőtt, beleöntjük a paradicsomlevet is, majd készre főzzük.

Forrás:

www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,241 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Mákos és diós metélt Következő cikk: Pacalpörkölt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: