Borjújava magyaróvári módra


Borjújava magyaróvári módra

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjúdió (jó sertésből is)
  • liszt
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg gépsonka
  • 15 dkg óvári sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A húsból 4 egyforma szeletet vágunk. Nem túl vékonyra kiveregetjük, megmossuk, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk. Kedvenc teflonunkban, forró olajban pirosra sütjük, félretesszük, melegen tartjuk.

Serpenyőnket kitakarítjuk, vajat hevítünk benne, üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a felaprított gombát. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és állandóan kevergetve erős tűzön megsütjük. Levesszük a lángról, és belekeverjük a tojássárgáját.

Az elősütött borjúszeleteket a gombapéppel megkenjük, és 1 sonkaszelettel, majd 1 sajtszelettel udvariasan betakarjuk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt a húsra rá nem olvad.

Tálaljuk zöldborsós rizstalapzaton, pecsenyelével leöntve és sült burgonyával körítve. Ne feledkezzünk meg egy üveg kellőképpen behűtött somlói furmintról sem!

Forrás:

www.mindmegette.hu


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. február 27. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,683 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Bolondos gomba Következő cikk: Borókás nyúlgerinc


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: