Hozzávalók:
- 60 dkg borjúdió (jó sertésből is)
- liszt
- 25 dkg gomba
- 15 dkg gépsonka
- 15 dkg óvári sajt
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojássárgája
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj
- őrölt feketebors
- só
Elkészítés:
A húsból 4 egyforma szeletet vágunk. Nem túl vékonyra kiveregetjük, megmossuk, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk. Kedvenc teflonunkban, forró olajban pirosra sütjük, félretesszük, melegen tartjuk.
Serpenyőnket kitakarítjuk, vajat hevítünk benne, üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a felaprított gombát. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és állandóan kevergetve erős tűzön megsütjük. Levesszük a lángról, és belekeverjük a tojássárgáját.
Az elősütött borjúszeleteket a gombapéppel megkenjük, és 1 sonkaszelettel, majd 1 sajtszelettel udvariasan betakarjuk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt a húsra rá nem olvad.
Tálaljuk zöldborsós rizstalapzaton, pecsenyelével leöntve és sült burgonyával körítve. Ne feledkezzünk meg egy üveg kellőképpen behűtött somlói furmintról sem!
Forrás:
www.mindmegette.hu