Hozzávalók 6-személyre:
- 50 dkg tarkabab
- 4-5 bordányi füstölt oldalas
- 1 kisfej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt tokaszalonna
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál pirosarany
- bors
- paprika vagy chilipor
- oregánó
- 1 db tyúkhúsleves kocka
Elkészítés:
A beáztatott babot feltesszük főni. Közben a kockára vágott tokaszalonnát tepertősre pirítjuk, hozzáadjuk a kicsontozott, kockára vágott oldalast (a csontot is), a felkockázott hagymát. Miután összepirult, hozzáadjuk a sűr. paradicsomot 1/2 liter vizet öntünk rá, hozzáadjuk a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint (chili vagy paprika, bors, csipetnyi oregánó, leveskocka), mindezt addig főzzük, míg a hús megpuhul, Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk. Hozzáadjuk az időközben majdnem készre főtt babot, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és készre főzzük. A vizet szükség szerint pótoljuk, nem szabad szárazra főzni, a kész ételnek szaftos álagúnak kell lennie. (A sóval óvatosan, mert a füstölt hús sós!) Bográcsban elkészítve még finomabb.
Forrás:
www.mindmegette.hu