Chilisbab magyarosítva


Chilisbab magyarosítva

Hozzávalók 6-személyre:

  • 50 dkg tarkabab
  • 4-5 bordányi füstölt oldalas
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt tokaszalonna
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál pirosarany
  • bors
  • paprika vagy chilipor
  • oregánó
  • 1 db tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:

A beáztatott babot feltesszük főni. Közben a kockára vágott tokaszalonnát tepertősre pirítjuk, hozzáadjuk a kicsontozott, kockára vágott oldalast (a csontot is), a felkockázott hagymát. Miután összepirult, hozzáadjuk a sűr. paradicsomot 1/2 liter vizet öntünk rá, hozzáadjuk a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint (chili vagy paprika, bors, csipetnyi oregánó, leveskocka), mindezt addig főzzük, míg a hús megpuhul, Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk. Hozzáadjuk az időközben majdnem készre főtt babot, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és készre főzzük. A vizet szükség szerint pótoljuk, nem szabad szárazra főzni, a kész ételnek szaftos álagúnak kell lennie. (A sóval óvatosan, mert a füstölt hús sós!) Bográcsban elkészítve még finomabb.

Forrás:

www.mindmegette.hu


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. február 27. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,227 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Burgonyametélt (nudli) Következő cikk: Csikós tokány


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: