Rakott zöldbab pulykával, füstöltsajt-szósszal


Rakott zöldbab pulykával, füstöltsajt-szósszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg zöldbab
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg füstölt sajt (zsírosabb fajta, pl. Karaván)
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só, bors

Elkészítési:

A zöldbabot kevés vízben 10 perc alatt megpároljuk, sózzuk, és apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk egy kevés olajon, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A vajat egy kis lábosban felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, és a tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. Mikor kicsit kihűlt, belereszeljük a füstölt sajtot. Egy tálba lerakunk egy réteg zöldbabot, erre kerül a darált hús, majd jól meglocsoljuk a füstöltsajt-szósszal. Addig ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajtszósz kerüljön. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 35 perc

Sütés: 20 perc


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. március 23. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,563 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Rakott puliszka gombás sonkával Következő cikk: Rántott sajt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: