Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg zöldbab
- 40 dkg darált pulykahús
- 15 dkg füstölt sajt (zsírosabb fajta, pl. Karaván)
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
Elkészítési:
A zöldbabot kevés vízben 10 perc alatt megpároljuk, sózzuk, és apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk egy kevés olajon, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A vajat egy kis lábosban felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, és a tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. Mikor kicsit kihűlt, belereszeljük a füstölt sajtot. Egy tálba lerakunk egy réteg zöldbabot, erre kerül a darált hús, majd jól meglocsoljuk a füstöltsajt-szósszal. Addig ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajtszósz kerüljön. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 35 perc
Sütés: 20 perc