Hozzávalók:
- kb. fél kiló sertéscomb
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- bors
- 20-30 deka gomba
- egy kanál liszt
- 2 deci tejföl
- 1 dl tej
- 3 teáskanálnyi szárított vagy egy csomag friss kapor
- vegeta
Elkészítése:
Kb. fél kiló sertéscombot felszeletelek, a szeleteket enyhén klopfolom, megborsozom és kevés olajban kisütöm.
A maradék olajon apróra vágott vöröshagymát és gombát dinsztelek. Felöntöm kb. egy deci vízzel, visszateszem a húst, és az edényt letakarva hagyom párolni. Közben egy kanál lisztet tejföllel keverek össze, öntök hozzá egy kis tejet is, és az egészet ráöntöm a közben már megpuhult húsra, és egy kis vegetával és sok kaporral megszórom. Néhány percig a tűzön hagyom és kész is az étel.
Köretnek rizs vagy knédli az ideális, bár ez utóbbit kétségtelenül nem annyira egyszerű megcsinálni.
(www.nlcafe.hu)