Stefánia szelet


Stefánia szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús,
  • 2 kanál olívaolaj,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • só, bors,
  • 1 cs petrezselyemzöld,
  • 2 db száraz zsömle,
  • 5 db tojás,
  • kevés zsemlemorzsa.

Elkészítés:

A hagymát az olajon szép üvegesre pirítjuk. A húst egy tálba helyezzük és az üvegesre pirult, meghűlt hagymát hozzáadjuk. Majd következőleg 1 tojást, sót, borsot, petrezselyemzöldet és a két beáztatott és kicsavart zsömlét. Az egészet jó, alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába zsemlemorzsát szórunk és a húskeverék felét beletesszük a formába. Egyenletesen elnyomkodjuk. Keményre főtt 4 db tojás végeiből levágunk és a főtt tojásokat sorban a húsmassza közepére helyezzük. A hús másik felét ezután ráhelyezzük a tojások tetejére és a sütőpapír segítségével formálunk rajta, hogy szép legyen. Zsemlemorzsával megszórjuk, a sütőpapír széleit letépkedjük, majd sütőben 200 fokon 35 percig pirosra sütjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,433 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Slambuc Következő cikk: Sült oldalas pirított káposztával és gancával


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: