Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús,
- 2 kanál olívaolaj,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- só, bors,
- 1 cs petrezselyemzöld,
- 2 db száraz zsömle,
- 5 db tojás,
- kevés zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A hagymát az olajon szép üvegesre pirítjuk. A húst egy tálba helyezzük és az üvegesre pirult, meghűlt hagymát hozzáadjuk. Majd következőleg 1 tojást, sót, borsot, petrezselyemzöldet és a két beáztatott és kicsavart zsömlét. Az egészet jó, alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába zsemlemorzsát szórunk és a húskeverék felét beletesszük a formába. Egyenletesen elnyomkodjuk. Keményre főtt 4 db tojás végeiből levágunk és a főtt tojásokat sorban a húsmassza közepére helyezzük. A hús másik felét ezután ráhelyezzük a tojások tetejére és a sütőpapír segítségével formálunk rajta, hogy szép legyen. Zsemlemorzsával megszórjuk, a sütőpapír széleit letépkedjük, majd sütőben 200 fokon 35 percig pirosra sütjük.