Székelygulyás


Székelygulyás

Hozzávalók (4 személyre):

  • 50 dkg combból készült sertéspörkölt,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 zöldpaprika,
  • 1 paradicsom,
  • köménymag,
  • babérlevél,
  • só.

Elkészítés:

A káposztát kevés sós vízben a babérlevéllel párold puhára. (Ha túl sok leve marad, szűrd le.) A pörkölt levébe főzd bele az összetört fokhagymát és a csipetnyi köménymagot, add hozzá a tejfölt és még egyszer forrald össze. A pörköltet keverd a káposztához, és forrald még vagy 10 percig. (A babért dobd ki.) A gulyást paprika és paradicsomszeletekkel díszítve, forrón tálald.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,848 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Szarvaskaraj vörösboros-gyümölcsmártással Következő cikk: Szilvásgombóc


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: