Paprikás krumpli


Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya,
  • 50 g zsír,
  • 50 g füstölt szalonna,
  • 150 g vöröshagyma,
  • 1 teáskanál édesnemes paprika,
  • 100 g paradicsompüré vagy friss paradicsom,
  • 300 g kolbász,
  • 2 db zöldpaprika,
  • só.

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk, forró zsírban aranyszínűre pirítjuk, hozzásütjük az apróra vágott szalonnát is, amíg üveges nem lesz. Meghintjük pirospaprikával, hozzátesszük a megtisztított és feldarabolt krumplit, megsózzuk, fakanállal átforgatjuk, s fedő alatt kis ideig főzzük, hogy a paprika íze jól átjárja a burgonyát. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsompürét - vagy a negyedekre vágott friss paradicsomot -, kis vizet öntünk alá, és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük. Amikor a krumpli már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt is, és készre főzzük. Forrón tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 1970. január 1. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,893 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Pacalpörkölt Következő cikk: Pásztor tarhonya


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: