Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya,
- 50 g zsír,
- 50 g füstölt szalonna,
- 150 g vöröshagyma,
- 1 teáskanál édesnemes paprika,
- 100 g paradicsompüré vagy friss paradicsom,
- 300 g kolbász,
- 2 db zöldpaprika,
- só.
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, forró zsírban aranyszínűre pirítjuk, hozzásütjük az apróra vágott szalonnát is, amíg üveges nem lesz. Meghintjük pirospaprikával, hozzátesszük a megtisztított és feldarabolt krumplit, megsózzuk, fakanállal átforgatjuk, s fedő alatt kis ideig főzzük, hogy a paprika íze jól átjárja a burgonyát. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsompürét - vagy a negyedekre vágott friss paradicsomot -, kis vizet öntünk alá, és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük. Amikor a krumpli már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt is, és készre főzzük. Forrón tálaljuk.