Gombapörkölt


Gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 600 g gomba,
  • 120 g vöröshagyma,
  • 100 g zsiradék,
  • 300 g zöldpaprika,
  • 100 g paradicsom,
  • 3 teáskanál édesnemes paprika,
  • fokhagyma,
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A gombát megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, forró zsiradékban megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikákat, a felszeletelt paradicsomot, a szétnyomkodott fokhagymát, a gombát. Meghintjük pirospaprikával, fakanállal jól átkavarjuk, ha szükséges, kis vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt sózzuk! Ha víz helyett vörösborral eresztjük fel, az íze még jobb lesz.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,497 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Fasírt Következő cikk: Gombás tekercs


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: