Rakott krumpli


Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli,
  • 10 tojás,
  • 20 dkg lángolt kolbász,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 5 dl tejföl,
  • kevés vaj,
  • só, ételízesítő,
  • zsemlemorzsa.

Elkészítés:

Megmossuk a krumplikat és héjában megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet. Ha kicsit meghűlt a héját könnyen lehúzhatjuk.

Amíg megfő a krumpli odarakjuk főni a 10 tojást is.

Amíg főnek a tojások felkarikázzuk a kolbászt és felszeleteljük, majd bevagdossuk a szalonnacsíkokat.

Egy tepsit kivajazunk, kicsit megszórjuk zsemlemorzsával.

Először a tojások fognak megfőni, amiket szintén felkarikázunk.

A felkarikázott krumpliból egy sort az aljára teszünk. Megsózzuk, tehetünk rá kis ételízesítőt is. Arra egy sor felszeletelt tojást. Majd rá egy sor kolbászt. A tetejét megkenjük tejföllel. Az egészet újra megismételjük. Krumpli, tojás, kolbász, tejföl, só, ételízesítő majd az egészet betakarjuk egy sor krumplival, só, ételízesítő. Majd az egészet megkenjük a maradék tejföllel. A tetejére rátesszük a bevagdalt szalonnákat. Majd aki szereti, a tetejére még szórhat egy kis sajtot.

Az egészet berakjuk az előmelegített sütőbe és addig sütjük amíg a szalonna meg nem pirul.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,914 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Rakott kelkáposzta Következő cikk: Rakott puliszka gombás sonkával


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: