Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával


Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkemáj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 nagyobb zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • pirospaprika
  • 1 kávéskanál majoranna
  • A tarhonyához:
  • 25-30 dkg tarhonya
  • kétszer annyi sós viz mint a tarhonya
  • 1 pici vörös- vagy lilahagyma
  • kevés olaj
  • kevés pirospaprika

Elkészítés:

A tarhonyához a vizet felforraljuk. A hagymát nagyon apróra összevágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát és a tarhonyát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, ráöntjük a vizet, majd fedő alatt készre pároljuk

A májhoz a vöröshagymát kockákra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felkockázzuk. Ebből készítünk egy lecsós alapot. Majd ha ez megvan, fűszerezzük, és hozzáadjuk a májat. Készre pároljuk. A tarhonyával tálaljuk.

Forrás: www.mindmegette.hu 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. augusztus 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,657 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Aszaltszilvás csirkemell Következő cikk: Bácskai húsos káposzta


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: