
Hozzávalók:
a palacsintához:
- 20 dkg liszt,
- 2 db tojás,
- 1 kiskanál só,
- 2 dl víz,
- 0,5 dl olaj,
- 3 dl tej.
A töltelékhez:
- 4 db hagyma,
- 40 dkg sovány disznóhús,
- 1 dl tejföl,
- pirospaprika,
- kakukkfű,
- köménymag,
- tárkony,
- só,
- bors.
Elkészítés:
A palacsintához valókat csomómentesen összekeverjük (vagy turmixoljuk), majd vastag palacsintákat sütünk.
Sütés előtt fél deci olajat adunk a masszához. A töltelékhez kockára vágjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a disznóhúst, a fűszereket, és pörköltet készítünk belőle. Amikor a hús megfőtt, kivesszük a levéből, ledaráljuk és fél deci tejfölt keverünk hozzá. A palacsintákat megtöltjük a hússal, négybe hajtjuk őket, és egy tűzálló edénybe tesszük. A pörkölt lébe fél deciliter tejfölt keverünk, és egy részével leöntjük a palacsintákat, majd sütőben felforrósítjuk, és tálaláskor ráöntjük a maradék levet is.
A palacsintákat tölthetjük gombával is, ugyan így.
Kiváló előétel, de vacsorának is jó.