Burgonyametélt (nudli)


Burgonyametélt (nudli)

A héjába megfőzött burgonyát megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk.

Sózzuk és a burgonya negyedének megfelelő liszttel, 1 tojással jól kidolgozzuk.

Lisztezett deszkán újnyi vastagra kinyújtjuk és kb.2cm. széles szalagokat vágunk le, amit metéltre darabolunk. A metéltet megsodorjuk, és sós vízben kifőzzük. Kifőzés után leöblítjük és pirított zsemlemorzsába megforgatva táljuk, porcukrot, lekvárt is adhatunk mellé.

Ha kifőzés után nem teszünk rá zsemlemorzsát, egy kis olajjal meglocsoljuk, és túróval megszórjuk tepsibe, téve forró sütőbe meg is lehet pirítani, és tejföllel kínáljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,118 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Burgonya ganca Következő cikk: Chilisbab magyarosítva


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: