Túrógombóc


Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró,
  • 12 dkg búzadara,
  • 3 tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj,
  • porcukor,
  • só.

Elkészítés:

A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a búzadarával, és a tojásokkal (könnyebb lesz a gombóc, ha most csak a tojás sárgáját keverjük bele, és pihentetés után keverjük bele felvert tojásfehérjét).

A masszát pihentetjük, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon. Közben felrakunk egy nagy edényben vizet főni, és egy serpenyőben, vagy lábosban megprítjuk olajon a zsemlemorzsát. A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és több adagban sós lobogó vízben kifőzzük őket. Megvárjuk, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kihalásszuk, és az előzőleg olajban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.

Porcukorral alaposan meghintve tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,007 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Töltött tojás Következő cikk: Túrós csusza


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: